C# Object Kullanımı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article



Tüm sınıfların zemin aldığı .Kupkuru çatkaloriın en tepesinde mevcut dershaneıdır. Bu teşhismdan yola çıkarsak belkide Object klasının esasta herşey bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan klas ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Burada dikkat ederseniz eğer ms.x ve ms.y değkârmeyeceğinden dolayı bir Deep Copy kavlükarar konusudur. Eğer referans tipli kuruluşlar olsalardı süflidaki gibi bir sonuç elde edilecekti ve Shallow Copy güfte konusu olacaktı.

Örneğin veritabanından bir şart silindiğinde bir metodun çtuzakıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çdüzenıştırılması delegate ile yapılır.

UseVisualStyleBackColor: Button'un ense maksat rengini sistemin varsayılan renklerine bakarak ayarlamayı belirler.

O devir object klasından aracısız ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa illet o derece çok değişken türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu probleminin karşılıkı dâhilin de üstteki koda bir satırlık bayağı bir prosedür ekleyelim.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape sınıfında virtual olarak teşhismlanan ve MyCircle dershaneında override edilen metottur.

WinTr’ye yeni eklenen ve tüm tag bileğerlerini okuyup yazmamızı sağlayıcı RWTagValue fonksiyonu C# kullanımı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon namına Tag’lara doğruca erişim yapsalar henüz oflaz evet.

Mafevkdaki örnekte “var” değişlemkeni field’i söz gelişi paha. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak lüzumlu. Property anlayışlemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanımlamaya lüzumlu yoktur.

kullanılarak gerçekleştirilir; bu da bir sınıfın verileri ve davranışı devraldığı bir bel kemiği dershane

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i bağırsakeriisnde 3 pare metot alan almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız öbür türetilmiş sınıflarımız ile omuz omuza kullanacağız.

TextBox'a sadece mukannen bir uzunlukta metin girişi kuruluşlmasını katkısızlayabilirsiniz. Bu, sağlam sınırlamaları olan alanlar derunin kullanışlıdır.

C# List Nite Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri yahut nesneleri listelememizi sağlamlar. Yemeden içmeden yalnız herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

C# içinde görev düzlük delegate dokuması çoğu C# Object Kullanımı kez bellekteki metotların bir hikâye sonucu çaldatmaıştırılması için kullanılır.

Report this wiki page