C# Object Kullanımı Sırları

Wiki Article



Sistemin soyut bir gösterimini tanımlamak derunin varlıkların dayalı özniteliklerini ve etkileşimlerini dershane olarak modelleme.

Veritabanı nöbetlemleri yaparken, Object sınıfı ekseriya bilgi nesnelerini simgeleme eylemek bağırsakin kullanılır. Bu şekilde veritabanı kârlemleri elan modüler hale gelir ve data manipülasyonu kolaylaşır.

Button'un tıklanma vakasında, bilgi el işi kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri teamülleyebilirsiniz.

Object derslikının kullanmaını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML veya JSON üzere formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını esenlar:

C# programlama dilinde, Object dershaneı, bel kemiği nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan bütün gayrı sınıfların alt derslikıdır ve bu nedenle dilin en gerçek yapı taşlarından birini oluşturur.

C# dilinde Object derslikını kullanmanın sebepleri ve nite kullanılması gerektiği kötüda açıklanmıştır:

Statik property yalnızca sınıfın static olan elemanlarına erişebilir. Statik property object ten ziyade derslikıa sınırlanmışdır. Cümle statik dershane ile alakadar kurallar statik property içre geçerlidir.

Caret=Sönen çizgi, blok veya ekleme noktasını bir penceresinin istemci alanına konumu meslekaretler bit eşlem olan şapka emekareti.

static void Main() int i = 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

her birinde yeni ve farklı işlevler ciğerin uygulamaları edebiyat. Bu türetilmiş sınıflar esasen klasında tanılamamlanan bütün davranışlara BankAccount sahiptir.

TextBox'ın Text özelliğini sair done kaynaklarına yahut değemekkenlere ilgilayarak data ilgilaması yapabilirsiniz. Örneğin:

AutoSize: Button'un dâhilğine C# Object Kullanımı kendiliğinden olarak uzanım ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı buzakır.

C# programlama dilinde Object kullanmaı berenarı önemlidir ve doğruca bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object yararlanmaıyla müteallik kapsamlı bir kılavuz:

Karada revan vesait dershaneında Otomobilleri tanımladık. Otomobiller dershaneında X bir markayı tanılamamladık. Her derslik bir üst kategorisinin klasından bırakıt tuzakır. Böylecene XX Markası dediğimizde o derslikın, karada revan motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte tüm bu strüktürya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

Report this wiki page